h2o guide på bornholm,

SVANEKE

{

SVANEKE

I den østlige del af Bornholm, fandt vi den smukke og idylliske by, Svaneke. 

Byen er kendt for dens hyggelige bymiljø, hvor centrum og havn glider sammen. Vi forstår godt, hvorfor Svaneke er blevet kåret som Danmarks smukkeste købstad, som samtidig er en af de få byer i Europa, der har fået Europarådets guldmedalje for dens fremragende by bevaring. 

Svaneke har efterhånden udviklet sig til, at være lidt af et gourmetmekka, med sit brede udvalg af delikatesseproducenter. 

På en gåtur gennem de charmerende gader, anbefaler vi, at du spiser dig gennem chokolade, karameller, lakrids, bolcher og ikke mindst, is fra det lokale ismejeri. 

Vi anbefaler helt sikker, uanset om det er efterår eller sommer, at man kigger forbi Svaneke ismejeri. Mejeriet holder til, i en stemningsfuld gulkalket bindingsværksbygning - hvor du i forlængelse af dette, kan nyde din is i deres solrige gårdhave. 

Svaneke-is gør en dyd ud af at bruge lokale råvarer som honning og fløde fra de bornholmske Jersey køer, hvorfor man roligt kan sige, at det er en ægte bornholmsk specialitet. 

Svaneke er en hyggelig ferieby, som bidrager til afslapning, smuk natur, skønne smagsoplevelser og ikke mindst, en følelse af at tage sydpå, uden at gøre det.

Dét er bornholmsk hygge, når det er bedst!

Din kurv er tom