.

{

FLOT

Jeg har en drøm om, at virksomhederne vedkender sig deres spild, forholder sig til det og derefter hjælper med at give det nyt liv.– Louise Schmidt, FLOT

Reklamationer, produkter med fejl og materiale rester, er alt sammen noget, som ikke kan undgås, uanset hvor meget vi prøver. Der sker fejl, og der kommer til at være overskud af materialer. Det vigtige er, hvad vi vælger at gøre med det.

At en syning er gået op, som ikke kan repareres af en skrædder, eller at en elastik ikke er lige så stærk som forventet, betyder ikke at produktet ikke kan bruges til noget nyt – selvom det ikke længere kan bruges i sin oprindelige form. Vi har derfor teamet op med FLOT.

FLOT opstod ud fra ideen om at bruge det, som allerede er skabt. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at der er en helt anden kategori af tekstiler, som aldrig når forbrugernes hænder; nemlig alt det som blev kasseret hos virksomhederne. I mange tilfælde har tekstilerne små fejl, som gør dem ubrugelige for virksomhederne – om det så er metervarer eller allerede op syede produkter, og her kommer FLOT ind i billedet.

Jeg klipper uden om fejlene og giver dem nyt liv. Det er en anderledes måde at designe på, da jeg aldrig ved, hvad jeg får i hænderne og derfor bliver mine designs lavet ud fra materialet.” – Louise Schmidt, FLOT

Vi har sagt det før – vores produkter er skabt til at blive brugt igen og igen, og det behøver ikke nødvendigvis at være i sin oprindelige form. Nogle gange skal der lidt ændringer til, for at det kan leve videre.

Din kurv er tom