.

{

PRODUCT LIFE CYCLE

Intet tøj og ingen sko har den samme livslængde- eller cyklus. Noget tøj holder i 20 år og andet holder desværre kun 1 år, det samme gælder for sko. Ikke desto mindre, syntes vi alt tøj og alle sko fortjener at ende deres liv på en værdig måde og ikke bare i nærmeste affaldscontainer.

Lige fra materialets start, om det er bomuld eller fleece, har flere mænd og kvinder arbejdet hårdt og dedikeret med fremstillingen af produktet. Al den tid og arbejde der er lagt i at fremstille vores produkter, må ikke gå til spilde blot fordi en syning er gået op eller en knap er røget af. Så hvad gør vi, for at sikre at vores produkter ikke går til spilde? Vi reparerer, upcycler og donerer.

REPERATIONER

Vi reparerer så meget som muligt og forsøger altid at finde en løsning på, at forlænge levetiden på vores tøj og sko. Alle reparationer er lavet med originale dele.

UPCYCLING

Det er desværre ikke alt der kan repareres - men det er ikke ens betydende med, at det skal kasseres. Vi har teamet op med FLOT og sammen giver vi de items, som ikke kan repareres, et nyt liv gennem upcycling. Upcycling giver utrolig mange muligheder, da flere forskellige produkter kan kombineres og derved resultere i helt nye produkter. FLOT arbejder ud fra zero waste konceptet, hvilket betyder at alt bruges. En lynlås i et par bukser kan således blive brugt i et penalhus eller i en lomme på en taske.

DONATIONER

To gange om året får vi samples hjem, som bruges til at fremvise vores kommende kollektion. Vi bestiller kun, hvad vi har brug for. Men i slutningen af sæsonen skal alt tøjet tages ned og showroomet skal klargøres til næste sæson. Det betyder også, at vi står med en del samples, som vi skal finde en ny destination til. Vores samples har 2 forskellige endedestinationer. Den ene del af vores samples bliver sendt til lagersalg og den anden del bliver sendt til organisationen Welcome House.

Welcome House er et frivilligt drevet hus i København, hvor flygtninge fra hele verden mødes. Welcome House arbejder med integrationsrettede aktiviteter, som bliver til i samarbejde mellem husets frivillige og dets brugere.

 

Vores produkter er skabt til at blive brugt i mange år, og nogle gange kræver det, at de bliver lavet til noget nyt. Upcycling og reparation af vores reklamationer, er derfor to essentielle metoder i vores arbejde mod tekstilt spild.

Din kurv er tom