ANISSE VINGÅRD

{

ANISSE VINGÅRD

I Nordsjælland, lige op ad Arresø, ligger en lille landsby, kaldet Annisse. Her vil du først og fremmest opleve smuk natur, lange snoede landeveje og gamle, autentiske byhuse. Derudover, hvis du kører ned ad Præstevej, vil du støde på en lille lokal vingård, som glædeligt byder dig på besøg!

Du vil blive mødt af ægteparret, Niels og Dorte Frees, som netop er dem, der ejer gården. Her får du mulighed for både at opleve deres lille fine vinmark omme i baghaven samt selve stedet hvor de efterfølgende producerer deres vine.

 

”Jeg anbefaler typisk, at det er i sommerperiode, man kommer og besøger vores gård – mellem slut juni og start oktober. Det er i den periode, planterne virkelig blomstrer og vokser sig store.”

Niels beskriver deres lille projekt som en hobby, de virkelig nyder at beskæftige sig med.

”Vi kan rigtig godt lide princippet i at sælge vores vine ud af stalddøren. Vi har åbent fredag og lørdag, og ellers kan man altid kigge forbi efter aftale.”

Det er en omhyggelig aktivitet, der både er usikker og tidskrævende. "Han nævner selv, at vin virkelig handler meget om tålmodighed. Selve processerne i sig selv er virkelig langsomme, og man ved såmænd aldrig, hvordan vinen bliver." Disse elementer er blot en del af charmen, ved dette sted. Der høstes én gang om året – hver sommer – og spørgsmålet om hvor mange druer, hvilken smag og i hvilket omfang, der kan blive produceret vin for, bliver afgjort udelukkende på baggrund af vind og vejr.

 

”Vores lille vinmark består af knapt 400 stokke, og på den høstede vi omkring 600 kg sidste år. Det er en rigtig, rigtig flot høst på så få planter.”

Én ting, der i hvert fald er 100 procent sikkert, er at deres smukke vingård på Præstevej er et besøg værd - og mon ikke du i sidste ende også falder for en af deres helt unikke og kærlighedsfyldte vine?

Din kurv er tom